01.10.2018 | UUTINEN

Kiekko-Espoo esittelyssä: päävalmentaja Mikko Juutilainen

Päävalmentaja Mikko ”Juti” Juutilainen, 37, on entuudestaan monelle tuntematon, mutta tämän luettuasi tilanne on korjattu ja voit kertoa tietäväsi Jutista monenmoista. Persoonaltaan juron suomalaisen ja puheliaan eteläeurooppalaisen välimaastoon menevä valmentaja osaa yllättää purskahtamalla nauruun silloinkin, kun moni muu kiristelisi hampaita ja kyräilisi kulmiensa alta.

Mietteliäs, välitön ja täydellisyyteen pyrkivä, kuvaavat Juutilaista erinomaisesti. Mutta kuka on Mikko Juutilainen ja miten hän päätyi Kiekko-Espoon päävalmentajaksi?

— Mä oon Keravalta lähtöisin, mutta asunut lapsuuden Järvenpäässä, joka on myös nykyinen kotipaikkakunta.

Omaa pelaajataustaa Jutilta löytyy aivan viime vuosiin saakkaa, kauteen 2015-2016, jonka jälkeen hän siirtyi kokonaan vaihtopenkin taakse puolustajantontilta jäältä.

— Aloitin jääkiekon pelaamisen Keravalla ja pelasin siellä C-junioreihin saakka. Sitten C:sta A:han olin Jokereissa. Miehissä pelasin Mestistä ja Suomi-sarjaa sekä kävin ulkomailla, josta tulin Keravalle kuuden kauden ajaksi. Sen jälkeen pelaaminen alkoi hiljalleen hiipua ja siirryin lopulta valmennukseen.

Nuorissa maajoukkueringissäkin mukana olleen Jutin kohdalla peliuran kehityksessä on ollut hänen mukaansa kyse klassisesta tapauksesta: lahjakas, mutta treenaaminen ei maistunut.

— Mestiksessä taisin ensimmäisen kerran aloittaa treenaamisen, mutta se oli liian myöhäistä silloin, Juti myöntää suoraan.

Italiassa ja Ruotsissa käynnit hiukan yli 20-vuotiaana ovat jättäneet mieheen niin hyvät muistot kokemuksena, että hän suosittelee kaikille ulkomailla pelaamista, jos mahdollisuus aukeaa.

— Ruotsissa meni polvi, jonka vuoksi olin pitkään pelaamatta. Muuten se oli hyvä reissu, pelillisestikin. Italian reissu ei mennyt ihan niin kuin piti sopimuksen osalta, mutta mulla on edelleen sieltä pari kanadalaista kaveria, joiden kanssa pidetään yhteyttä. Jälkeen päin noille varjopuolille voi naureskella. Kokemuksena ne oli kuitenkin mukavia.

Valmentamiseen Juutilainen ei vain ajautunut vaan se on aina kiinnostanut. KJT:n nuorista Juti hyppäsi suoraan päävalmentajaksi Sipoon Wolfiin.

— Kyllä mä pohtiin silloin, että olenko valmis. Mutta en mä tiedä voiko sitä sanoa edes varmuudella, että on valmis tai ei. Siellä oli kuitenkin hyvä, kun oli poikkeuksellinen II-divari porukka. He tykkäsivät siitä, että mitä kovempaa mentiin, niin sen parempi. Siellä pääsi tekemään asioita omalla tavalla. Kukaan ei kieltänyt tekemästä mitään ja sain kokeilla.

Sipoossa valmentamisesta toden teolla innostunut Juti asetti itselleen tietyn aikavälin tavoitteen mihin pyrkiä valmennuksen saralla. Koulutuksistakin lisävauhtia hakenut keravalainen toteaa, että tavoitteiden asettaminen tuo rauhan ettei myöhemmin vanhempana tarvitse harmitella, että olisi pitänyt tehdä jotain.

— Parempi ottaa selvää mitä tämä tuo tullessaan kuin selitellä. Pelaajana pidin vähän itsestäänselvänä lajia, mutta sitä virhettä en tule enää tekemään. Tässä pystyy oppimaan, ja sillä olenkin aika kriittinen peliä ja itseäni kohtaan. Pyrin hakemaan täydellistä peliä, vaikka eihän sellaista ole olemassakaan. Se puskee mua eteenpäin.

Päivätyökseen paloturvallisuusyritystä pyörittävä Juutilainen myöntää, että todellinen intohimo on jääkiekko ja siihen hän tällä hetkellä asettaa suurimmat panokset, vaikka siviilityö onkin mukavaa.

— Valmentaminen on siitä hauskaa ettet voi koskaan pelata lajia läpi. Peli muuttuu ja elää koko ajan.

Espooseen ja Kiekko-Espoon päävalmentajaksi Juti päätyi pienen sattumankin kautta, kun Porin Ässien Joni Petrell oli suositellut häntä urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovitsille.

— Me tavattiin Hirschovitsin kanssa ja juteltiin asioista; mun valmennusfilosofiasta ja Kiekko-Espoon toiminnasta sekä arvomaailmasta. Itsekin kiinnostuin tästä kaikesta mitä täällä ollaan rakentamassa ja tajusin kuinka tärkeästä asiasta on kyse.

— Tietenkin näin myös hyvän mahdollisuuden kehittyä valmentajana ja Kimi piti mun ajatuksista valmennuksen suhteen. Siitä se lähti, ja ilmeisesti on ihan hyvin mennyt tähän mennessä, kun mahdutaan Kimin kanssa vielä samaan huoneeseen, Juti nauraa.

Juutilainen tuli mukaan heinäkuussa, jolloin hän aloitti tulevien pelaajien läpikäymisen saadakseen hiukan tietopohjaa ennen varsinaisten harjoitusten alkamista.

— Eihän tilanne ollut ihan optimaalinen, kun tulin mukaan tiukalla aikataululla lähes pystymetsään. Entuudesta tuttuja pelaajia oli hyvin vähän, joten työtä on riittänyt ja vielä on paljon tehtävää.

Tärkeintä on kuitenkin ollut koko ajan, että joukkueessa on hyviä tyyppejä ja joukkuehenki on hyvä. Juutilainen kuvaileekin luotsaamaansa joukkuetta erinomaisena sekoituksena vähän kaikkea.

— Meillä on urheilullinen ja sitoutunut porukka. Kaikilla on intoa tavoitella jotain hyvää. Mielenkiintoinen ryhmä, josta tulee vielä tosi hyvä juttu, kun saadaan kaikki palaset kohdalleen.

Omalta osaltaan päävalmentaja kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Kiekko-Espoossa olemiseensa ja kehuu ympäristöä hienoksi paikaksi tehdä valmennustyötä.

— Vaikka kaikki ei ole vielä valmista, niin ei se haittaa, mä viihdyn todella hyvin. Nämä ihmiset joiden kanssa tehdään hommia ja fanit – ei tästä voi olla pitämättä, Juti hymyää.

13.11.2018 | Uutinen

Vaikea ja opettavainen otteluviikko takana – ”Mä uskon noihin jätkiin täysin”

Viime viikolla joukkueella oli kolme ottelua, kun vastassa oli keskiviikkona Hollolassa HC Giants (5–7), perjantaina kotona FPS (2–5) ja sunnuntaina Jyväskylässä Liikunnan Riemu (7–4). Sarjapisteiden osalta viikko jäi laihaksi -... Lue lisää

04.11.2018 | Uutinen

Takaa rinnalle kahdesti ja jatkoajalla voittoon – ”Siihen voi olla tyytyväinen”

Lauantaina ottelu venyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella jatkoajalle päättyen 3–2-kotivoittoon. Vierasjoukkue Laser HT laittoi joukkueen tiukille siirtyen heti ottelun alussa johtoon ja toistamiseen toisessa erässä pakottaen espoolaiset takaa-ajoasemaan. — Paikkoja luotiin... Lue lisää

03.11.2018 | Uutinen

Kiekko-Espoo esittelyssä: varakapteeni Markus Hämäläinen

Varakapteeni Markus Hämäläinen, 29, tai tuttavallisemmin Hämppi, on toki kokenut jääkiekkoilija, mutta hän on myös kokenut raksamies. Siviilissä rakennustöitä tekevän Hämäläisen työura rakennusalalla on kestänyt lähes yhtä kauan kuin pelaajaura. —... Lue lisää

01.11.2018 | Uutinen

Lokakuu päättyi voitokkaasti – Joukkueessa paljon positiivisia merkkejä

Lokakuun viimeinen ottelu päättyi uusintavoittoon Nokian Pyrystä lukemin 5–2. Ottelu oli kokonaisuudessaan maltillisempi kuin Nokialla lauantaina pelattu ottelu. Urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits oli tyytyväinen joukkueen esiintymiseen. — Meillä oli hyvä alku peliin,... Lue lisää

31.10.2018 | Uutinen

Hirschovits palaa paikkaajilla vahvistuvaan kokoonpanoon

Poissaolot ovat pitäneet joukkueen miehistön vajavaisena viime viikot. Illan otteluun tilanne paranee, kun Kim Hirschovitsin paluun yhteydessä joukkueeseen saapuu tilapäisiä vahvistuksia. Hyökkääjä Leevi Lemberg, 19, tulee pelaajaliikennesopimuksella Blues Juniorsien nuorten A-joukkueesta.... Lue lisää

30.10.2018 | Uutinen

Tule meidän tiimiin!

Haluatko mukaan Kiekko-Espoon toimintaa tai tunnetko jonkun, joka voisi olla kiinnostunut? Vapaaehtoisista koostuva tapahtumaryhmämme kaipaa lisävahvistuksia kotiotteluihin erilaisiin tehtäviin. Erityisesti järjestysmiehiä kaivataan lisää. Meidän tiimiläisenä on helppoa ja hauskaa. Olet jäähallilla tehtävissä... Lue lisää

28.10.2018 | Uutinen

Joukkueelta kaksi tehokasta ottelua viikonlopulta – 14 maalia ja 6 sarjapistettä

Kiekko-Espoon perjantain kotiottelu ja lauantain vierasottelu päättyivät voittoihin selkein lukemin. Perjantaina Espoonlahdessa kaatui HC Giants Hollolasta lukemin 6–1. Lauantaina vuorostaan kauden ensimmäisen kotitappion kärsi sarjakärki Nokian Pyry lukemin 5–8. Hyvässä maalivireessä... Lue lisää

26.10.2018 | Uutinen

Kiekko-Espoo esittelyssä: varakapteeni Jimi Santala

Vantaalta lähtöisin, mutta jo nuorena espoolaistuneen, varakapteeni Jimi Santalan tulo Kiekko-Espooseen oli raskaan kevään jälkeen kiinnostuksesta huolimatta monen harkinnan takana. Keväällä Saksassa ollessaan Jimi sai suru-uutisia Suomesta, jolloin lähimmäisen menetyksen... Lue lisää

22.10.2018 | Uutinen

Kiekko-Espoo ja Bridgestone yhteistyössä turvallisuutenne puolesta

Kiekko-Espoo ja Bridgestone ovat yhdessä jalkauttaneet turvallisuuskampanjan, jossa kotiotteluiden yhteydessä mitataan autojen renkaiden urasyvyydet. Kampanjan tavoitteena on kiinnittää huomiota renkaiden kuntoon ja miten kunto vaikuttaa turvallisuuteen tiellä. Urasyvyyksien mittauksia on jo... Lue lisää

20.10.2018 | Uutinen

Viikonlopun tulos: makea voitto ja perään karvas tappio

Kiekko-Espoon viikonlopun ottelut tulivat nopealla tahdilla toisistaan ja testasivat joukkueen valmiutta pelata Suomi-sarjan joskus poikkeavilla aikatauluilla. Tuloksena oli komea 6–0-kotivoitto perjantaina Järvenpään Haukoista ja tyly 4–0-vierashäviö Porissa Karhu HT:lle lauantaina. Perjantain... Lue lisää

17.10.2018 | Uutinen

Tietoa junioreiden seurayhteisöstä

Kuten aikaisemmin tiedotimme, EKS, EPS ja Kiekko-Espoo ovat muodostaneet seurayhteisön, missä pyrkimyksenä on taata ja mahdollistaa kaikille jääkiekon ja ringeten harrastaminen jossain seurayhteisön jäsenyhdistyksessä. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi osapuolet pyrkivät rakenteellisesti,... Lue lisää

17.10.2018 | Uutinen

Kiekko-Espoo esittelyssä: kapteeni Nikke Kettukangas

Itseään rauhalliseksi - paitsi jäällä - ja periksiantamattomaksi kaikkien kaveriksi kuvaileva Nikke Kettukangas ei herätä huomiota turhalla älämölöllä, vaan huomion kiinnittää miellyttävä ja ystävällinen olemus. Tyttöystävän mukaan mies on lisäksi... Lue lisää

14.10.2018 | Uutinen

Kotiviikonlopusta tuloksena kolme pistettä

Kiekko-Espoon viikonlopun ottelut kotihallissa toivat kolme sarjapistettä kuudesta tarjolla olleesta. Lauantain (13.10.) ottelu päättyi vierasjoukkue D-Kiekolle 4–6. Sunnuntaina (14.10.) puolestaan Kiekko-Espoo otti 3–2-voiton S-Kiekosta. Lauantain ottelussa pelaaminen oli päävalmentaja Mikko Juutilaisen... Lue lisää

05.10.2018 | Uutinen

Mimmien matsi 14.10. – 100 ensimmäiselle naiselle lahjakassi!

Kiekko-Espoo järjestää yhteistyössä me&i:n ja Kauneushuone Katariinan kanssa Mimmien matsi -ottelutapahtuman, jossa hemmotellaan erityisesti naisia. Mukana menossa myös Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi sekä Flamingo Spa. Tapahtumassa on kaikkea näitä ihanuuksia tarjolla: me&i... Lue lisää

01.10.2018 | Uutinen

Kiekko-Espoo esittelyssä: päävalmentaja Mikko Juutilainen

Päävalmentaja Mikko "Juti" Juutilainen, 37, on entuudestaan monelle tuntematon, mutta tämän luettuasi tilanne on korjattu ja voit kertoa tietäväsi Jutista monenmoista. Persoonaltaan juron suomalaisen ja puheliaan eteläeurooppalaisen välimaastoon menevä valmentaja... Lue lisää

30.09.2018 | Uutinen

Tuplaviikonlopusta täysipotti!

Kiekko-Espoon kotipeliviikonloppu toi kaksi voittoa ja 6 sarjapistettä. Lauantaina 29.9. kaatui taisteluasenteella pelannut jyväskyläläinen Liikunnan Riemu 6–1 ja sunnuntaina 30.9. vauhdikasta peliä tarjonnut Raahe-Kiekko lukemin 8–1. Tähän mennessä joukkue on napsinut... Lue lisää

29.09.2018 | Uutinen

Eetu Pöysti Kiekko-Espoon kakkosvalmentajaksi

KHL:ssa ja Liigassa pelannut Eetu Pöysti, 29, on nimetty edustusjoukkueen toiseksi valmentajaksi. Päävalmentaja Mikko Juutilaisen aisapariksi tulevan Pöystin tehtävät alkavat heti lauantain kotiottelussa jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan pelattavassa ottelussa. Pöysti pelasi... Lue lisää

21.09.2018 | Uutinen

KAPTEENISTO VALITTU!

Kiekko-Espoon kapteenina toimii alkavalla Suomi-sarjakaudella Nikke Kettukangas. Varakapteenit ovat Jimi Santala, Markus Hämäläinen ja Niki Kaila.  Niin Mestiksessä kuin Suomi-sarjassakin aiempina kausina pelanneelle Kettukankaalle joukkueen kapteenina olo on ensimmäinen miesten joukkueessa.... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOO TÄYDENTÄÄ RIVEJÄÄN VIIDELLÄ PELAAJALLA

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut viisi pelaajasopimusta maalivahti Julius Avenin, hyökkääjä Leo Sormusen sekä puolustajien Jami Jokela, Aleksi Junninen ja Niklas Sillanpään kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2018-2019. Julius Aven,... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOO VAHVISTAA HYÖKKÄYSRINTAMAANSA KOLMELLA PELAAJALLA

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut kolme pelaajasopimusta hyökkääjien Janne Nukarinen, Jani Elgbacka ja Tommi Takaveräjän kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2018-2019. Janne Nukarinen, 26, siirtyy Espooseen Porvoon Huntersista, jossa hän... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOON HYÖKKÄYS VAHVISTUU KOLMELLA UUDELLA PELAAJALLA

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut pelaajasopimukset kolmen hyökkäyspään vahvistuksen kanssa, kun Moses Mustonen, Jere Laine ja Ville Rantanen liittyvät joukkueen vahvuuteen. 25-vuotias Rantanen on ehtinyt pelata Suomi-sarjassa 112 ottelua... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOON HYÖKKÄYS JA PUOLUSTUSPÄÄ VAHVISTUVAT

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut pelaajasopimukset hyökkääjä Niki Kailan ja puolustaja Markus Hämäläisen kanssa. 28-vuotias Hämäläinen pelasi edelliskauden Suomi-sarjaa porvoolaisen Huntersin riveissä. Hänellä on taustallaan 152 Mestis-peliä tehoin 4+16,... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOOLLE KAKSI UUTTA PELAAJASOPIMUSTA

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut pelaajasopimukset laitahyökkääjä Antti Kauppisen ja puolustaja Nikke Kettukankaan kanssa. Espoolaistaustainen Kauppinen (22) on ammentanut kiekko-oppinsa EKS:ssä, josta hän siirtyi C-juniori-ikäisenä Helsingin IFK:n organisaatioon. B-juniori-ikäisenä... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOOLLE KOKEMUSTA JA TAITOA PUOLUSTUSPÄÄHÄN

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut pelaajasopimuksen puolustaja Jimi Santalan kanssa. Espoon Bluesissa kiekkokoulunsa käynyt Santala pelasi kaksi edellistä kautta Espoo Unitedin riveissä Mestis-kiekkoa. Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 214 ottelua... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

KIEKKO-ESPOON JOUKKUE TÄYDENTYY KAHDELLA HYÖKKÄÄJÄLLÄ

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut pelaajasopimukset Matias Nisulan ja Tatu Kanervan kanssa. 22-vuotias Nisula on pelannut SM-liigaa Blues-paidassa 16 ottelua. Mestiksessä hän keräsi pelikokemusta Espoo Unitedin riveissä kausilla 2016–2017 ja... Lue lisää

31.08.2018 | Uutinen

MAALIVAHTI JANI NIEMINEN LIITTYY KIEKKO-ESPOON JOUKKUEESEEN

Suomi-sarjassa tulevalla kaudella pelaava Kiekko-Espoo on solminut pelaajasopimuksen maalivahti Jani Niemisen (30) kanssa. Helsingin IFK:ssa kiekko-oppinsa ammentanut Nieminen hyppäsi SM-liigassa tolppien väliin 19-vuotiaana pelaten heti avausottelussaan nollapelin. Urallaan reilut 400 liigapeliä... Lue lisää